Înălțarea Drapelului Național al României

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

28 iuniePrimăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, vă invită vineri, 28 iunie, de la ora 13.00, în Centrul Civic al orașului, la ceremonia publică de înălțare a Drapelului Național al României, manifestare la care participă efectivele ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne și Ministerului Justiției.

Conform regulamentelor militare, drapelul va fi adus din Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” de militarii Garnizoanei Pitești, unde a fost sfințit cu o seară înainte, în fața Gărzii de Onoare pe platoul din Centrul Civic, va fi binecuvântat de preoți militari și civili şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României, interpretat instrumental de fanfară.

Ceremonia va fi încheiată cu o paradă militară, dispozitivul de defilare fiind format din plutoane reprezentative ale Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul", Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgenă Argeș și Penitenciarul Colibași.

În cadrul acestei ceremonii festive, administrația orașului Mioveni va primi Placheta de Onoare, distincție acordată de Comisia Europeană, aceasta fiind cea de-a treia din cele patru distincții din cadrul Premiului Europei.

Creat de Adunarea Parlamentară în 1955, Premiul Europei este cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui oraș european drept recompensă pentru promovarea activă a principiilor și idealului european (înfrățiri, evenimente cu caracter proeuropean, vizite și schimburi între administrațiile din UE, participarea la proiecte europene, etc.).

În ordinea importanței lor, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei oferă în fiecare an patru premii: Diploma Europeană, Steagul de Onoare, Placheta Onoruri și Premiul Europei. După ce le-a obținut pe primele trei, orașul Mioveni țintește în următorii ani la obținerea ultimei distincții rămasă și cea mai importantă - Premiul Europei.

Înălțarea Drapelului Național al României

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide