9 MAI 2019

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

9 maiÎn fiecare an, pe data de 9 mai se aniversează Ziua Europei. Pe lângă această semnificaţie, 9 mai marchează şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al doilea război mondial.

Ziua Uniunii Europene marchează istorica declaraţie de la 9 mai 1950, a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, respectiv proclamarea Independenţei de Stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 şi Ziua Europei.

Pentru a marca aceste evenimente, Centrul Cultural, Consiliul Local, Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni și instituțiile de învățământ din oraș au organizat joi, 9 mai, de la ora 11.00, o serie de manifestări dedicate acestei zile, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni.

Evenimentul a cuprins un concurs tematic, la care au participat echipe de elevi de la școlile din Mioveni.

Iată și clasamentul:

  • Locul I – echipa „Campionii” de la Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu”
  • Locul II – echipa „Exploratorii” de la Școala Gimnazială “George Topârceanu”
  • Locul III – echipa „Cercetătorii” de la Școala Gimnazială Nr.1 Mioveni
  • Locul IV – echipa „Învingătorii” de la Liceul Teoretic“Iulia Zamfirescu” Mioveni.

De asemenea, voluntarii de la ,,A.I.V. for Mioveni”, coordonați de prof. Adriana Hoaghea, au participat la un workshop "Europa de azi -Europa viitorului", unde și-au imaginat un continent al minunilor. În holul instituției, cei prezenți la eveniment au admirat o expoziție tematică, realizată de elevii cursurilor de Pictură și Iconografie, coordonați de prof. Lucia Galan și prof. Lucia Fulger.

9 MAI 2019

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide