Manifestari - Ziua Nationala a Romaniei

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

A apărut „Buletinul Cultural de Mioveni”
Seria manifestărilor a fost deschisă la Centrul Cultural unde a fost lansat primul număr al revistei „Buletin Cultural de Mioveni” în prezenţa unor consilieri locali dar şi a semnatarilor. Publicaţia editată de Consiliul Local, Primărie şi Centrul Cultural în 1000 de exemplare, va apărea trimestrial şi va cuprinde opinii şi informaţii culturale locale. În paginile primei ediţii a Buletinului se regăsesc articole semnate de reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi cultură. Colegiul redacţional al publicaţiei are în componenţă nume legate de viaţa culturală locală: Argentina Culcuş, Constantin Iordan, Bogdan Udroiu, Petre Livezeanu, Maria Pană şi Elisabeta Panait.
„Buletinul Cultural al oraşului Mioveni este prima apariţie de acest gen din oraş şi l-am lansat cu speranţa că va deveni o prezenţă demnă de luat în seamă în perisajul cultural argeşean” a precizat Argentina Culcuş – directorul Centrului Cultural Mioveni (CCM).10 cupluri au fost premiate pentru  fidelitate
Tot CCM a găzduit şi următoarea activitate a zilei: premierea a 10 cupluri care au împlinit în anul 2009 50 de ani de căsătorie. Pentru fidelitatea lor de cinci decenii, cuplurile au primit de la Primăria Mioveni câte 500 lei dar şi o diplomă de fidelitate. Festivitatea de premiere a fost oficiată de edilul Ion Georgescu „  ”.

 

Depunere de coroane la  monumentele eroilor
Şi cum nu se putea sărbători Ziua Naţională fără depunere de coroane, oficialităţile au organizat astfel de ceremonii la toate monumentele eroilor din oraş. Aleşi locali, veterani şi văduve de război, elevi şi profesori dar şi simpli cetăţeni au perticipat la ceremonii. Preoţii au oficiat slujbe de pomenire şi cinstire a memoriei eroilor neamului, după care a urmat depunerea coroanelor de flori şi scurte programe artistice pregătite de elevi. Cea mai amplă manifestare a avut loc la Crucea Eroilor din centrul civic unde a fost prezentă şi Fanfara Centrului Cultural.

Întâlnire cu veteranii de război
Elevii Şcolii „Liviu Rebreanu” au pregătit un spectacol dedicat Zilei Naţionale şi au invitat la manifestare câţiva veterani de război cărora le-au dăruit flori şi felicitări confecţionate de ei. Printre aceştia s-au numărat Prof. Constantin Năstase şi Grădinaru Ion – preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Mioveni care le-au împărtăşit elevilor şi părinţilor câteva întâmplări de pe front.

Spectacol la Casa de Cultură Racoviţa
Manifestările organizate pentru marcarea Marii Uniri de acum 91 de ani s-a încheiat cu un spectacol gratuit pentru locuitori la Casa de Cultură Racoviţa. În faşa publicului a fost prezent îndrăgitul taraf al CCm însoţit de soliştii: Liliana Iordache, Flori Caftaliu, Daniel Chiţulescu şi Nicu Albu.
Tichete cadou  pentru veterani Consiliul Local şi Primarul oraşului au acordat veteranilor şi văduvelor de veterani de război, cu ocazia Zilei Naţionale, tichete cadou în valoare de 40 lei fiecare. De această măsură s-au bucurat 150 de veterani şi văduve de veterani care şi-au putut cumpăra produse alimentare din Piaţa Dacia de contravaloarea tichetelor.

Manifestari - Ziua Nationala a Romaniei

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide