Cercetăşia – o altfel de educaţie

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

IMG 20190417 WA0004Astăzi, 17 aprilie 2019, la Centrul Cultural Mioveni în cadrul programului „Porți Deschise la Centrul Cultural Mioveni” a avut loc activitatea „Cercetășia – o altfel de educație” cu subiectul „Cine suntem noi?”.

La eveniment au participat copii care sunt deja cercetași în cadrul Centrului Local ”Dacia Felix” Mioveni alături de liderul lor , prof. Victorița Ciorobea. În cadrul discuției s-a vorbit despre ce este cercetășia și cu ce se ocupă, totul desfășurându-se sub forma unor jocuri interactive.

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” este membră cu drepturi depline a WOMS (Organizaţia Mondială a Mişcării Cercetăşeşti) întemeiată de către Lordul Baden Powell, în urmă cu peste 100 de ani (primul camp –anul 1907, insula Brownsea, Anglia).

O.N.C.R. (Organizaţia Naţională Cercetaşii României), este o organizaţie non-profit, care se ocupă de educaţia non-formală, prin acţiune, a tinerilor cu vârste cuprinse între 6-24 ani şi este continuatoarea Asociaţiei Cercetaşii României fondată în România la 1914. Organizaţia Naţională Cercetaşii României este o organizaţie de tineret apolitică, nereligioasă, deschisă tuturor tinerilor indiferent de etnie, sex, condiţie socială, care respectă legislaţia ţării.

Cercetăşia vizează dezvoltarea sentimentului apartenenţei la comunitate şi a preocupării faţă de ceilalţi. Ca cercetaş înveţi să trăieşti cu ceilalţi şi să ai o contribuţie activă la schimbările din comunitatea ta locală, naţională sau internaţională.

Cercetăşia – o altfel de educaţie

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide