EMINESCU, CELEBRAT LA MIOVENI

Data: .

(0 voturi, media 0 din 5)

eminescu ccm 2019Ziua de 15 ianuarie, aleasa ca Zi a Culturii Naționale, reprezinta data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

Pentru a marca acest eveniment, la Centrul Cultural Mioveni se va organiaza o activitate, marți, 15 ianuarie 2019, în sala de conferințe a instituției, începând cu ora 13.00.

Astfel, vor avea loc doua ateliere: unul științific, unde participa elevi ai instituțiilor de învațamânt din oraș și unul plastic, unde elevii cursului de Pictura vor realiza și expune lucrari cu tema „Eminescu de la cuvânt la imagine”.

La finalul evenimentului toți elevii participanți vor fi premiați.

Amintim ca Mihai Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani. A fost poet, prozator, dramaturg și jurnalist, socotit de critica literara postuma drept cea mai importanta voce poetica din literatura româna. Avea o buna educație filosofica, opera sa poetica fiind influențata de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antica, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant și de teoriile lui Hegel.

EMINESCU, CELEBRAT LA MIOVENI

Sondaj de opinie

Ce asteptari aveti de la Centrul Cultural pentru 2021?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide