drapeaux-francais-marie-bengal

Ultimele noutăţi

Program nou la Biblioteca Orăşenească Mioveni

Data .

IMG 4202biblioteca

 

Începând cu 20 octombrie 2014 programul de lucru al Bibliotecii  
Orăşeneşti s-a schimbat,astfel:
 
LUNI, MIERCURI: 08.00 – 16.00
 MARŢI,JOI: 09.00 – 18.00
VINERI: 08.00 – 14.00
Pentru iubitorii de lectură, autorităţile locale amintesc programul de funcţionare şi a celorlalte biblioteci: 
Biblioteca Franceză:
 LUNI,MIERCURI: 8.00 - 16.00; 
 MARŢI,JOI:08.00 - 17.00; 
 VINERI: 8.00 -14.00 
 Biblioteca de la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia
 LUNI,VINERI : 08.00 - 18.00
 
Într-o societate în care plăcerea de a lectura şi idealurile culturale par a fi depăşite de scopuri materiale vizând bunăstarea si confortul, iniţiativa autorităţilor de la Mioveni  de a promova cultura prin lectură este un prim pas în schimbarea mentalităţii tinerei generaţii.

Festivalul Național ” Portativul cu steluțe” ediția IV, București

Data .

Centrul Cultural Mioveni a fost reprezentat pe data de 11 octombrie 2014, de către copiii înscriși la cursurile de canto muzică ușoară, îndrumător Monaliza Zegheru, la Festivalul Național ” Portativul cu steluțe” ediția IV, București.
Premiile câștigate în cadrul festivalului de către reprezentanții Centrului Cultural sunt:
·         Locul II - Ștefania Vorovenci
·         Locul III - Irinel Zegheru
·         Locul III - Evelina Diaconescu
·         Locul III - Ștefan Neacșu
·         Mențiune - Amelia Coman
·         Mențiune - Ștefania Voicu
 
 
 

Organizatorii Festivalului ”Portativul cu steluțe” au fost:
Asociația Culturală Belle Arti în colaborare cu Internațional Artist Management.
 
POSTER FESTIVALstelute

Centrul Cultural Mioveni caută actori pentru un film de scurt metraj

Data .

slide 123905 38257

 

Centrul Cultural Mioveni, prin secția de Teatru selectează fete și băieți de toate vârstele, precum și o doamnă cu vârsta între 40 – 50 de ani. Selecția se face în vederea completării distribuției unui film de scurt metraj.
Cei interesați, pot obține detalii la numărul de telefon 0348.445.856 sau la sediul Centrului Cultural Educativ, din spatele Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Tinerii au asistat la Şedinţa Ordinară a Consiliului Local Mioveni

Data .

panselute 005

 

Joi, 16 octombrie a.c., de la ora 17.00, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Mioveni.
La această şedinţă au fost prevăzute 7 puncte şi s-au discutat mai multe proiecte de hotărâri, printre care amintim: aprobarea recepţiei la terminarea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Complex de servicii pentru persoane în vârstă Sf. Maria, cartier Colibaşi, oraş Mioveni”, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local pe anul 2014, rectificărea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Construcţii Reparaţii Mioveni SRL pe anul 2014 etc.
Tinerii participanţi la seminarul Joc de strategie: “Politica locală. Training of Trainers”(desfăşuratîn acestă perioadă la Mioveni), au participat astăzi la şedinţa ordinară a Consiliului Local Mioveni.
Timp de aproximativ 2 ore, cei 25 de elevii, dar şi reprezentanţi ai proiectului au văzut cum se dezbat problemele comunității și au aflat informații privind modul în care sunt structurate și cum funcționează Consiliul Local şi Primăria.
Vă reaminim că în perioada 13 -18 octombrie 2014, Fundația Friedrich Ebert (FES) în parteneriat cu Primăria oraşului, Consiliul Local şi Centrul Cultural Mioveni organizează seminarul: Joc de strategie: "Politica locală. Training of Trainers".
Acest proiect îşi propune să contracareze dezinteresul tinerilor faţă de reprezentanţii politici și politică, în general. În acest joc de strategie tinerii, elevi între 14 și 20 de ani, devin reprezentanţi ai comunităţii lor locale, pregătesc în cadrul grupurilor politice o şedinţă de consiliu local, formulează proiecte de hotărâre şi interpelări şi iau decizii. În acest fel ei înţeleg procesul decizional de la nivel local și află care sunt mecanismele democratice de participare la luarea deciziilor publice. Tinerilor li se ofera şansa de a deprinde astfel abilitati care nu le sunt neapărat evidenţiate în procesul instructiv-educativ în şcoli sau în viața de zi cu zi, dezvoltându-și atitudinea civică, calitatea lor de cetăţeni şi de membri ai comunităţii din care fac parte.

Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide