drapeaux-francais-marie-bengal

Ultimele noutăţi

Ansamblul Plai de Dor, câștigătorul concursului Gheorghe Popescu

Data .

image003

 

Ansamblul Plai de Dor al Centrului Cultural Mioveni, câștigătorul concursului județean al ansamblurilor folclorice și al formatiilor de dansuri populare

„ Gheorghe Popescu –Județ" 2014

Pe 7 iunie 2014, Ansamblul „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni a participat la Concursul județean al ansamblurilor folclorice și al formațiilor de dansuri populare Gheorghe Popescu-Județ,  ajuns la ediția a XIV-a.

Evenimentul an fost organizat de către Consiliul Județean Argeș prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș și s-a desfășurat pe trei secțiuni: ansambluri și formații de copii (până la 15 ani), ansamburi și formații de tineret (până la 25 de ani) și ansambluri și formații de maturi.

Juriul, format din specialiști în domeniul coregrafic muzical și din reprezentanți ai organizatorilor au decis ca anul acesta să ofere premiul cel mare al concursului – ”Marele Premiu Gh. Popescu Județ” în valoare de 3.000 lei, Ansamblului Plai de Dor din orașul Mioveni.

Spectacolul-concurs a avut loc pe 7 iunie 2014 în Pitești la ”Teatrul Al. Davila”. La ediția trecută a festivalului-concurs, ansamblul Plai de Dor, a fost desemnat “Cel mai bun ansamblu de tineri din județ”.

Plai de Dor este un ansamblu tânăr care cuprinde 40 de membri cu vârste între 16 şi 24 de ani, dar a participat la foarte multe concursuri şi festivaluri, atât pe plan local, şi naţional (Festivalul-concurs Gheorghe Popescu Județ, Brâul de la Boteni, Cocoşul de Hurez, Zilele comunei Vultureşti, Zilele comunei Arefu, Festivalul de Folclor Garofiţa Pietrei Craiului - Braşov, Sarbătorile Argeşului şi Muscelului), cât şi pe plan internaţional (Festivalul Folcloric din Petrich Bulgaria din anul 2008 şi 2009, Festivalul Folcloric de la Mamak Ankara din Turcia în anul 2010 şi 2011, Festivalul Folcloric din Landerneau Franţa în anul 2012, Festivalul Internațional de Folclor din Riga – Letonia în 2013, Festivalul de Muzică și Dans Bosfor, Turcia 2014). 

FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII ȘI TINERET “LUDICUS” 11 - 13 Septembrie 2014, ediția a XII - a

Data .

FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII ȘI TINERET
“LUDICUS”
Mioveni, 11 - 13 Septembrie 2014, ediția a XII - a
în sala de spectacole a Centrului Cultural Educativ Mioveni
 
Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 11 – 13 septembrie 2013 ediția a XII-a a Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineret LUDICUS, la Centrul Cultural Educativ Mioveni. Festivalul-concurs se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 10 - 14 ani și 15 - 18 ani.
 
Juriul va fi format din
Mitică Popescu – preşedintele juriului
Reprezentant Teatrul Al. Davila Piteşti
Argentina Culcuş – director Centrul Cultural Mioveni
Elisabeta Panait– director Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni
Reprezentant mass-media – ABSOLUT TV
 
Festivalul este organizat pe patru secțiuni şi are durata de 3 zile.
Secţiunea IMONOLOG - COPII (cu vârsta cuprinsă între 10 - 14 ani);   
Secţiunea II. MONOLOG - TINERI (cu vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani).
 
Secţiunea IIITRUPE - COPII (cu vârsta cuprinsă între 10 - 14 ani);   
Secţiunea IV. TRUPE - TINERI (cu vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani);
 
PROGRAM:
Joi, 11 septembrie 2014, ora 15.30:
Desfășurarea secțiunilor:
Secţiunea IMONOLOG - COPII (cu vârsta cuprinsă între 10 - 14 ani);   
Secţiunea II. MONOLOG - TINERI (cu vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani).
 
Vineri, 12 septembrie 2014, ora 11.00:
Desfășurarea secțiunilor:
·         Secţiunea IIITRUPE - COPII (cu vârsta cuprinsă între 10 - 14 ani);   
·         Secţiunea IV. TRUPE - TINERI (cu vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani);
 
Sâmbătă, 13 septembrie 2014, ora 11.00:
Premierea câștigatorilor.
Câștigătorul Premiului cel Mare al Festivalului Ludicus va juca piesa câștigătoare.
 
Premiile Festivalului se vor acorda astfel: Premiul cel mare al Festivalului LUDICUS, Premiul I, Premiul II, Premiul III, mențiuni, precum şi premii speciale sau individuale la aprecierea juriului.
 
LUDICUS1

Ansamblul "Plai de dor" din Mioveni , locul I la Festivalul Tinereţii

Data .

311015 450617468355945 477558004 n

 

În perioada 14 -17 august ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni a participat în Mangalia la Festivalul Tinereţii. 
Ansamblul ‘Plai de dor’, pregatit de coregraful Catalin Oancea, a câştigat locul I la Sectiunea folclor, Categoria Ansambluri.
Acestia au încântat publicul cu suite populare din zona Argesului.
 
Plai de dor” este un ansamblu alcătuit din 40 de tineri cu vârste între 16 şi 24 de ani, care a participat la numeroase concursuri şi festivaluri, atât pe plan local şi naţional (Festivalul „Gheorghe Popescu Județ”, „Brâul de la Boteni”, „Cocoşul de Hurez”, „Zilele comunei Vultureşti”, „Zilele comunei Arefu”, Festivalul de folclor „Garofiţa Pietrei Craiului”-Braşov sau Sărbătorile Argeşului şi Muscelului), cât şi pe plan internaţional (Festivalul folcloric din Petrich-Bulgaria din 2008 şi 2009, Festivalul folcloric de la Mamak-Turcia în anul 2010 şi 2011, Festivalul folcloric din Landerneau-Franţa în 2012 sau Festivalul internațional de folclor din Riga-Letonia în 2013).
 
Festivalul internaţional ce are loc la malul mării este un eveniment de referinţă pe harta festivalurilor de muzică usoară şi folclor, având ca scop descoperirea tinerelor talente în muzică şi dans si promovarea culturii şi a relaţiilor interetnice.

CUPA ORAȘULUI MIOVENI 16 – 17 august 2014, pe pista BEMO

Data .

image002

 

 

10 ani de rallycross în Mioveni
 
CAMPIONATUL NAȚIONAL DE RALLYCROSS
CUPA ORAȘULUI MIOVENI
16 – 17 august 2014, pe pista BEMO
 
 
CONSILIUL LOCAL MIOVENI, PRIMĂRIA și CENTRUL CULTURAL în parteneriat cu ASOCIAȚIA SPORTIVĂ SPRINT CLUB PITEȘTI, DUSTER 4 X 4 Everyone, RTR Dacia, au organizat în acest weekend, pentru al zecelea an consecutiv: Campionatul Național de Rallycross – CUPA ORAȘULUI MIOVENI.
 
Competiția s-a desfășurat pe parcursul a două zile pe pista Bemo, pe următoarele clase: juniori, H1 (1400 cm2), H2 (1600 cm2), H3 (2000 cm2), H4 (tracțiune integrală și turbo), femina, echipe și open.
 
În concurs au intrat 25 de echipaje din Pitești, Câmpulung, Tg. Mureș, Brașov, Oradea, Timișoara și o echipă din Bulgaria.
 
În programul evenimentului s-a aflat și o expoziţie inedită cu maşini din gama Dacia. Printre maşinile expuse pe platoul din centrul civic se află şi noul Duster Army, o maşină de teren personalizată de inginerii de la Dacia pentru nevoile forţelor naţionale de apărare.

MOTOARE TURATE LA MAXIM ÎN MIOVENI!!

Data .

lansare 016

 

Mioveniul va găzdui o competiție sportivă de interes maxim pentru fanii automobilismului. În zilele de 16 şi 17 august pe pista BEMO va avea loc Cupa Orașului Mioveni la Rallycross.
De asemenea, iubitorii de maşini sunt asteptati, de astăzi, pe platoul Casei Sindicatelor Dacia, să vadă o expoziţie inedită cu maşini din gama Dacia.
Printre maşinile expuse se află şi noul Duster Army, o maşină de teren personalizată de inginerii de la Dacia pentru nevoile forţelor naţionale de apărare.
 
Aşadar, toţi pasionaţii de maşini, sunt aşteptaţi în perioada 14 -17 august a.c., la Mioveni.

Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide