drapeaux-francais-marie-bengal

Screen Shot 2014-11-05 at 20.12.42

Ultimele noutăţi

Târg Apicol la Mioveni

Data .

(1 vot, media 5.00 din 5)

Targ apicolÎn perioada 11 – 13 septembrie 2015 a.c., pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia se va desfășura prima ediţie a Târgului Apicol Mioveni, un eveniment dedicat atât consumatorilor de miere de albine, cât și apicultorilor.
Târgul are drept scop promovarea apiculturii și încurajarea consumului de produse apicole şi va reuni apicultori individuali şi firme de profil din toată ţara care vor pune la dispoziția publicului diverse sortimente de miere, polen, propolis, lăptișor de matcă, produse apicole – suplimente nutritive, cosmetice naturiste comercializate direct de către producători, dar și utilaje și echipamente apicole.
Important!
Înscrierea participanţilor se face prin completarea unui formular care se poate descărca de A I C I.
Formularul poate fi depus la sediul instituţiei (Registratură), sau transmis prin e-mail la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 11 septembrie, începând cu orele 14.00.
Evenimentul este organizat de Consiliul Local, Primăria oraşului, Centrul Cultural Mioveni, în colaborare cu Camera Agricolă Argeş şi magazinul apicol "Universul Albinelor".

Apel pentru reducerea consumurilor nejustificate de apã

Data .

11650804 829824617106895 1203188653 nAvând în vedere creşterea consumului de apă generat de secetă, dar şi adresa A.N. Apele Române nr. D15/23.07.2014, referitoare la „Planul de Restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare”, conducerea Primăriei Mioveni face apel către locuitorii oraşului să reducă consumul de apă prin utilizarea ei strict în scop casnic şi pentru consumul personal.
În numeroase cazuri s-a constatat că cetăţenii utilizează apă pentru udatul grădinilor, al culturilor agricole, spălatul curţilor, maşinilor sau trotuarelor, fapt ce duce la scăderea presiunii acesteia la orele de vârf, dar şi dublarea consumurilor faţă de normalul proiectat.
În cazul în care vor fi semnalate probleme majore, S.C S.Ed.C Mioveni va avea în vedere stabilirea unui program de restricţionare a furnizării apei.

info apa

Măsuri de protecţie împotriva caniculei

Data .

CaniculaPrimăria orașului Mioveni a luat măsuri speciale pentru zilele caniculare din această perioadă.
Astfel, au fost amenajate puncte de hidratare în următoarele locuri: la Primărie, la sediul societății Construcţii Reparaţii Mioveni S.R.L, în piaţa agroalimentară Dacia, la Dispensarul Uman, la Spitalul “Sf. Spiridon” Racoviţa şi la grădiniţa “Tic-Pitic”- zona pieţei.
În plus, au fost create puncte de prim ajutor la Primărie, Dispensarul Uman, gradiniţa “Tic-Pitic”-zona pieţei, la Dispensarul Colibaşi și Spitalul “Sf.Spiridon“ Racovița. La aceste puncte de prim ajutor există personal medical.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, ieşirile la orele de vârf şi să apeleze, în caz de nevoie, la personalul medical din punctele de prim ajutor pentru orice problemă cauzată de temperaturile ridicate.

Campanie de dezinsecţie la Mioveni

Data .

MioveniPrin prezenta, PRIMĂRIA ORAȘULUI MIOVENI, în colaborare cu SC CORAL IMPEX SRL, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 27 - 31 iulie 2015 se vor efectua servicii de dezinsecţie pe domeniul public al ORAȘULUI MIOVENI și în scările de bloc.
Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma SC CORAL IMPEX SRL, conform contractului de delegare a activităților de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie prin concesiune în orașul Mioveni.
Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 după un program unic, în aceeași perioadă pentru toți utilizatorii, pentru a atige un nivel de eficiență maximă.
Produsele folosite se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.
Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.
Măsuri de prim ajutor în caz de:
- inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.
- contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.
- contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.
- înghițire: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.
În toate situațiile se va consulta medicul.

Facem apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor așa încât să se poată efectua acțiunea de dezinsecție.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie va fi prelungită până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Vă rugăm ca, în perioada menţionată, să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar Primăria orașului Mioveni şi S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide