drapeaux-francais-marie-bengal

Screen Shot 2014-11-05 at 20.12.42

Ultimele noutăţi

DE MÂINE, ÎNCEPE FESTIVALUL-CONCURS „LALEAUA DE AUR”

Data .

Laleaua de aur 2015În perioada 14 – 16 octombrie va avea loc, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, ediţia cu numărul nouă a festivalului-concurs „Laleaua de Aur”.
Evenimentul își propune descoperirea, ierarhizarea și promovarea valorilor autentice din domeniu, adresându-se copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 25 de ani. Festivalul va fi împărțit în două secțiuni: Laleaua de Aur Junior – prima zi de concurs, miercuri 14 octombrie, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani și Laleaua de Aur – a doua zi de concurs, joi, 15 octombrie, pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani.
În încheierea celei de-a doua zi de concurs, NICO va susține un recital.
Ultima zi a festivalului, vineri, 16 octombrie, începând cu ora 16.00, tot în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia, va avea loc Gala laureaților și un recital susţinut de trupa ALB NEGRU.
Premiile oferite de către organizatori vor consta în trofee, bani, și vor fi oferite pentru fiecare categorie în parte.
Organizatorii sunt:Orașul Mioveni – Centrul Cultural şi Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia” Mioveni.

 

Laleaua de aur 2015

SĂRBĂTOAREA RECOLTEI PE VALEA ARGEŞELULUI: MUST PROASPĂT, PRODUSE ECO, LEGUME ŞI FRUCTE DIN BELȘUG!

Data .

DSC 1362Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului se apropie, iar autorităţile din Mioveni sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile.
De vineri, 9 octombrie, şi până duminică, 11 octombrie, cei care tranzitează platoul din centrul civic vor avea parte de surprize plăcute, asezonate cu produse eco pe alese. Nu vor lipsi nici expoziţiile de legume, fructe, carne, afumături, lactate, dulceață, miere, dar nici expoziţiile de icoane, sculptură în lemn, țesaturi, costume populare, împletituri, podoabe şi produse hand-made.
Dar poate una dintre cele mai mari atracţii pregătite vizitatorilor târgului, fie ei mici sau mari, va fi o mustăria tradiţională românească, cu teasc şi zdrobitor, cei interesaţi putând vedea pe viu procesul de producţie al mustului.
La eveniment, organizat de Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, vor fi producători din următoarele zone: Bistrița, Focșani, Timiș, Vâlcea, Ialomița, Dej, Hunedoara, dar şi din Pitești, Mărăcineni, Ștefănești, Bradu, Curtea de Argeş, Stoenești, Topoloveni, Rociu, Dâmbovicioara şi Căteasca.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 9 octombrie a.c., de la ora 15.30.

 

Arlecchino & friends

Data .

Arlecchino & friendsJoi, 8 octombrie, de la ora 19.30, vă invităm la un spectacol de teatru, care va avea loc în sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni. Biletul costă doar 5 lei, iar toate încasările vor fi donate Monalizei Zegheru, pentru continuarea tratamentului. Monaliza Zegheru, tânăra profesoară de 26 de ani din Mioveni, se luptă în continuare pentru viaţa sa. În prezent, ea se afla la Liv Hospital Ulus din Turcia şi are în continuare mare nevoie de ajutorul nostru pentru tratamentul oncologic de îndepărtare a tumorilor de la nivelul feţei, fiind la cea de-a 6 cura de chimioterapie, ultima din schema de tratament. Costul unei astfel de şedinte se ridică la suma de 2500 euro. Dupa încheierea acesteia, medicii vor stabili şi numărul de şedinte de radioterapie pe care Monaliza trebuie să le efectueze, în Turcia, pentru a preveni o posibilă recidivă viitoare. Ultima intervenţie chirurgicală, pe care o va avea de facut, va fi pentru ochiul drept, astfel încât să i se redea vederea pierdută din cauza tumorii.

Spectacolul este organizat de Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia și Teatrul pentru Toți, Pitești. Pe scenă vor urca tineri actori ce vor pune în scenă piesa: Arlecchino & friends.

În sala de spectacol vor fi amplasate urne unde doritorii pot dona suplimentar. Cei care nu pot ajunge la eveniment, dar vor să ajute, pot dona orice sumă în conturile deschise la BCR:

LEI – RO75RNCB0022095573790004
EURO – RO05RNCB0022095573790003

Titularul contului este Monaliza Ecaterina Zegheru.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia și la Centrul Cultural Mioveni, de luni – joi, între orele 08.00 – 16.00.

Arlecchino & friends

Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului 2015

Data .

Sarbatoarea Recoltei 2015I N V I T A Ţ I E
Consiliul Local, Primăria şi Centrul Cultural Mioveni
în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni vă invită la
“Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”

9 - 11 OCTOMBRIE 2015
Târgul Meşterilor Populari - Sărbătoarea Recoltei

Iată programul evenimentului:

V I N E R I, 9 octombrie

Ora 09.00 – 20.00: Expoziție cu vânzare de produse tradiționale - platoul din centrul civic.

Ora 10.00 – 14.00: Concurs de table la Centrul Cultural Mioveni – corp B (sediul vechi). Înscrierile se fac la Asociația de Pensionari „Viață Lungă” și Asociația persoanelor cu dizabilități „Speranța Vieții”.

Ora 15.30: Deschiderea oficială a evenimentului - platoul din centrul civic. Participă reprezentanți de la: Consiliul Local şi Primăria oraşului Mioveni, Consiliul Județean Argeș, Direcția de Cultură Argeș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia”.

Ora 16.00: Spectacol folcloric pe platoul din centrul civic:

Ø Ansamblul de mandoline „Nova”

Ø Ansamblul „Mugurașii Mioveniului”, Soliști: Andrei Vilău, Andra Tăbârcă, Claudia Șerbănescu, Alexandra Păunoiu, Claudia Ghena.

Ø Valentin Poienariu.

Ø Ansamblul ”Dorulețul” și soliștii: Văduva Lămâița, Flori Caftaliu, Mariana Stan, Maria Ștefan, Mariana Popa. Coordonator grup, Constantin Drăgan;

Ø Ansamblul folcloric “Debovsci Ritmi” – Debovo, Bulgaria.

S Â M B Ă T Ă, 10 octombrie

Ora 09.00 – 20.00: Expoziție cu vânzare de produse tradiționale - platoul din centrul civic.

Ora 10.00 – 14.00: Concurs de șah la Centrul Cultural Mioveni – corp B (sediul vechi). Înscrierile se fac la Asociația de Pensionari „Viață Lungă” și Asociația persoanelor cu dizabilități „Speranța Vieții”.

Ora 15.30: Spectacol folcloric pe platoul din centrul civic:

Ø Ansamblul folcloric “Debovsci Ritmi” – Debovo, Bulgaria.

Ø Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor” ale Centrului Cultural Mioveni și soliștii: Izabel Cristescu și Ștefania Vorovenci;

Ø Ansamblul folcloric “Carpați” al Casei de Cultură “Tudor Mușatescu” din Câmpulung;

D U M I N I C Ă, 11 octombrie

Ora 09.00 – 20.00: Expoziție cu vânzare de produse tradiționale - platoul din centrul civic.

Ora 10.00: Finala şi festivitatea de premiere pentru concursurile de șah și table la Centrul Cultural Mioveni – corp B (sediul vechi).

Ora 12.00: Concurs “Recolta de toamnă” în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni. Vor fi premiate: cea mai bună zacuscă, cea mai buna dulceață, cel mai bun gem, și cele mai bune murături.

Ora 16.00: Spectacol folcloric pe platoul din centrul civic:

Ø Soliștii: Izabel Cristescu, Flavia Popescu, Valentin Poenariu;

Ø Ansamblul folcloric Vulturești;

Ø Ansamblul ”Dorulețul” și soliștii: Văduva Lămâița, Flori Caftaliu, Mariana Stan, Maria Ștefan, Mariana Popa. Coordonator grup, Constantin Drăgan;

Ø Ansamblul folcloric “Argeșelul” de la Boteni;

Ø Ansamblul folcloric “Debovsci Ritmi” – Debovo, Bulgaria.


Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide