drapeaux-francais-marie-bengal

Screen Shot 2014-11-05 at 20.12.42

Ultimele noutăţi

Expoziţia - concurs de icoane „Rugămu-ne Ţie!” a ajuns la Centrul Cultural Mioveni

Data .

icoane

Expoziţia - concurs de icoane „Rugămu-ne Ţie!” a ajuns la Centrul Cultural Mioveni unde va fi vernisată, miercuri, 29 aprilie 2015, la ora 13.00. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Muzeul Judeţean Argeş şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Expoziţia va cuprinde 25 de lucrări ale unor artişti iconari argeşeni. Sunt prezentate doar icoanele caracterizate prin originalitate şi autenticitate, cu respectarea canoanelor şi a erminiei bizantine.
 
Ajunsă anul acesta la a XVI-a ediţie, Expoziţia - concurs de icoane „Rugămu-ne Ţie!” are de acum amploarea, dar şi vigoarea unui eveniment naţional reprezentativ în acest domeniu. Prin această expoziţie organizatorii îşi propun să contribuie la revitalizarea şi conservarea tradiţiilor creştine ale spiritualităţii româneşti, la cunoaşterea mai profundă de către tineret a valenţelor educative ale Bisericii creştine. Expoziţia va fi deschisă în Mioveni până în data de 8 mai 2015 şi va putea fi vizitată la etajul I al Centrului Cultural Mioveni.

Flavia Popescu de la Centrul Cultural Mioveni a câştigat Marele Trofeu al Festivalului „Staruri pentru Italia”

Data .

 

flavia popescu

Flavia Popescu, cursantă a Centrului Cultural Mioveni, a obţinut Marele Trofeu al Festivalului „Staruri pentru Italia”, desfăşurat duminică, 26 aprilie, la Mioveni. Ea va reprezenta România la un festival internaţional de muzică în Italia, în perioada 22 - 30 August 2015.
Mai multe zeci de copii, adolescenţi, dar şi câţiva adulţi au luat parte la acest festival-concurs de anvergură naţională, organizat de  Federaţia „Star Music” România şi găzduit de Centrul Cultural Mioveni.
 
Scopul concursului a fost acela de a descoperi talente de orice vârstă, cu numeroase aptitudini artistice, în vederea selectării lor pentru a reprezenta România
la festivalurile internaţionale. 
 

În jur de 400 de elevi din judeţ au participat la „Festivalul Primăverii” de la Mioveni

Data .

10418146 830829003668121 8404447093740184838 n

Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Mioveni a organizat duminică, 26 aprilie 2015, Concursul Judeţean „Festivalul Primăverii”, ce s-a adresat elevilor de la şcoli din întreg judeţul. Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni şi a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean ArgeşPrimăria Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni. În jur de 400 de elevi din clasele I - IV de la şcoli din întregul judeţ au participat la acest festival-concurs. Câştigătorii au primit din partea organizatorilor trofee şi diplome.
 
 
Lista câştigătorilor poate fi consultată în ataşament.

Concursul „Cântecele Argeşului şi Muscelului” şi-a desemnat câştigătorii

Data .

11174722 830834447000910 5053524877972210797 o

Centrul Cultural Mioveni a găzduit, duminică, 26 aprilie 2015, spectacolul concurs „Cântecele Argeşului şi Muscelului”, organizat de Consiliul Judeţean Argeş prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, în parteneriat cu Asociația Folcloriștilor Argeșeni „C. Rădulescu – Codin”.
Juriul a urmărit ca grupurile vocale şi instrumentale, rapsozii şi soliştii vocali şi instrumentali să pună în valoare tradiţiile şi cântecele folclorice tradiţionale şi bătrâneşti, câştigătorii fiind decişi în funcţie de autenticitatea pieselor interpretate.
Artiştii veniţi din întreg judeţul Argeş au evoluat în cadrul a patru categorii: soliști vocali, șoliști instrumentali, grupuri vocale și grupuri instrumentale.
          Organizatorii au acordat şi premii în bani, în valoare totală de 3.000 de lei.
 
 
Iată lista câştigătorilor:
 
 
Premiul I:Mihaela Pițigoi(solist vocal) – Curtea de Argeș;
Premiul special:Coman Isabella– Boteni;Flori Caftaliu– Mioveni;
Premiul I: (solist instrumentist):Valentin Precup– Pitești;Mihaela Pițigoi– Curtea de Argeș;
Premiul special (solist instrumentist):Ion Nițoiu– Curtea de Argeș;Țarnă Cristian;
Premiul I (grup vocal): GrupulMuntișor– Arefu;
Premiul II (grup vocal): GrupulPădureanca– Bogați;
Premiul II (grup vocal): GrupulBrădulețul– Galeș,
Premiul III (grup vocal): GrupulMlădițe muscelene– Bălilești;
Premiul III (grup vocal): GrupulFlori de Mai– Mioveni (Școala gim. G. Topârceanu);
 
Premiul III (grup instumental): Grupul de solzariMuntișor– Arefu.

Claudiu Bleonţ, profesor de teatru la Centrul Cultural Mioveni

Data .

claudiu bleont

Renumitul şi apreciatul actor Claudiu Bleonţ va începe, din 25 mai 2015, un proiect teatral nou, la Centrul Cultural   Mioveni. Ideea proiectului este aceea că, după preselecţie, elevii pe care-i va pregăti vor pune în scenă producţii cu care Centrul Cultural Mioveni va participa la festivalurile de profil din ţară. Prima producţie de acest gen va fi gata în toamna acestui an. Totodată, tinerii artişti vor pregăti spectacole şi pentru publicul larg din Mioveni şi nu numai.
 
 
Cei care vor să se prezinte la preselecţia din 25 mai, de la ora 10,00, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani şi să pregătească un monolog de 5 minute, dintr-un text contemporan. Un alt punct important în jurizare îl va constitui mişcarea scenică a candidaţilor. Cei selecţionaţi urmează să plătească o taxă de 100 RON pe lună, reprezentând costul a patru şedinţe de pregătire (câte una pe săptămână, în fiecare Luni).

Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide