drapeaux-francais-marie-bengal

Screen Shot 2014-11-05 at 20.12.42

Ultimele noutăţi

Peste 70 de copii, la concursul de dansuri moderne de la Centrul Cultural Mioveni

Data .

image007

Centrul Cultural Mioveni a găzduit luni, 26 ianuarie, un concurs de dansuri moderne la care au participat peste 70 de copii de la cursurile de Dans Modern, sub îndrumarea coordonatorului Alin Mihail. Sub privirile părinților, dar și a simplilor spectatori, copii au evoluat pe scenă, timp de un minut pentru fiecare echipă, urmând ca la final, părinții să voteze cea mai bună echipă.
La final, copii au primit cupe pentru locurile I, II și III, precum și alte premii pentru cei care au obținut mențiuni.
Iată lista câștigătorilor:
Locul I:
Ștefania Pantazoiu și Ana Gârleanu (echipa 27)
Locul II:
Bianca Pisău și Alexandra Din (echipa 16)
Iulia Boteanu și Valentina Apostolache (echipa 23)
Locul III:
Eliza Panait și Antonia Tincuță (echipa 33)
Alexandra Dragomirescu și Andreea Gheorghe (echipa 15)

Lansare de carte și expoziție de documente la Mioveni, cu ocazia Micii Uniri

Data .

(1 vot, media 5.00 din 5)

image009

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, reprezentând Ziua Unirii Principatelor Române, Centrul Cultural Mioveni a organizat o lansare de carte, precum și o expoziție de documente și imagini referitoare la actul Unirii din 1859.
Cele două evenimente au fost găzduite de Corpul B al Centrului Cultural Mioveni, iar prezența a fost foarte mare, participând nu numai adulți, ci și tineri interesați de istorie.
Au fost lansate două volume, cu titlul „Istorii neconvenționale din Muscel”, ale scriitorul și jurnalistul Sterian Pricope. În aceste două volume, autorul a cuprins mai multe întâmplări istorice, relatate într-o manieră jurnalistică.
La finalul prezentării sale, Sterian Pricope a oferit cărți și autografe pentru cei interesați.
De asemenea, tot în Corpul B al Centrului Cultural Mioveni au fost expuse imagini și documente ce redau actul Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, expoziție realizată cu sprijinul Bibliotecii Naționale a României și Arhivelor Naționale ale României.
Pe lângă acestea, au mai fost expuse monede, medalii și alte materiale de la Muzeul Etnografic Racovița.
 
Au fost prezenți, la eveniment, viceprimarul orașului Mioveni, Aurel Costache, directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuș, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, consilieri locali și județeni, cadre didactice, pasionați de istorie, dar și tineri care au vrut să afle mai multe despre unul dintre cele mai importante evenimente ale românilor, Unirea Principatelor, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza.

Ultimele clipe din viața lui Constantin Brâncoveanu, jucate la Mioveni

Data .

image008

Ziua de 24 ianuarie, reprezentând Ziua Unirii Principatelor Române a adus la Centrul Cultural Mioveni, o piesă de teatru, „Plecare fără întoarcere”, cu actorii trupei „CivicArt” din București.
Piesa prezintă ultimele clipe de viață ale domnitorului Constantin Brâncoveanu, întemnițat și ucis, alături de cei patru fii ai săi, de către Înalta Poartă a Imperiului Otoman, fiind trădat de unchiul său, Șerban Cantacuzino.
 
Scenariul și regia îi aparțin lui Marian Ciripan, în rolul lui Constantin Brâncoveanu. Alături de acesta, din distribuţia spectacolului au mai făcut parte actorii: Cristina Moldoveanu, în rolul doamnei Marica, Corneliu Jipa, în rolul stolnicului Cantacuzino şi Cristi Dionise, în rolul trimisului sultanului.

Evenimente 23 ianuarie - Mica Unire

Data .

image001

Workshop al voluntarilor de la TEAM Mioveni, cu ocazia Micii Uniri
 
Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, reprezentând Mica Unire, în orașul Mioveni au fost organizate mai multe evenimente culturale și pe teme istorice. Unul dintre aceste evenimente a fost organizat vineri, 23 ianuarie, de către tinerii voluntari de la TEAM Mioveni și constă într-un workshop desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia”.
Mai mulți elevi de gimnaziu și liceu au participat la acest proiect, învățând despre Mica Unire, înfăptuită la 24 ianuarie 1859, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Proiectul a constat în jocuri și dezbateri, în urma cărora, elevii au acumulat cunoștințe despre acest eveniment important din istoria românilor.
Tinerii voluntari ai TEAM Mioveni, organizează frecvent astfel de workshop-uri, pentru a îmbunătăți calitatea actului educativ, prin jocuri, dezbateri, ateliere de creativitate. În cadrul acestor proiecte sunt vizați elevii de școală primară, gimnazială și chiar și elevi de liceu.
 
Eseuri și expoziție de pictură la Casa de Cultură Mioveni, cu ocazia zilei de 24 ianuarie
 
Cu prilejul Unirii Principatelor Române, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni au fost organizate, vineri, 23 ianuarie, mai multe evenimente, printre care, un simpozion de eseuri pe tema zilei de 24 ianuarie, precum și o expoziție de pictură, sub numele „Unire și culoare”.
În sala de spectacole a Casei de Cultură, elevi de la școlile din orașul Mioveni au prezentat proiecte referitoare la evenimentul important al Micii Uniri, despre personalități, precum și despre reformele organizate după unificarea celor două Principate.
Picturile elevilor din Mioveni au fost expuse tot la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia”, acestea înfățișând personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, români în Hora Unirii, iar tricolorul este reprezentat în majoritatea desenelor.
Participanții au primit diplome din partea organizatorilor.
 
Concurs pe teme istorice, „Unirea Principatelor Române – de la proiect la realitate istorică”, desfășurat la Mioveni
 
La Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni, a fost organizat vineri, 23 ianuarie, cu prilejul Unirii Principatelor Române, un concurs de istorie la care au participat 20 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a, de la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”.
Elevii au fost împărțiți în patru echipe: cls a XI-a D, cls a XI-a E, cls a XII-a D și cls a XII-a E.
Concursul s-a desfășurat în fața a mai multor elevi de la școlile și liceele din Mioveni, dar și a cadrelor dicactice și a reprezentanților instituțiilor din Mioveni.
Înainte de deschiderea concursului, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș a făcut o scurtă prezentare a acțiunii unirii.
Elevii au trebuit să răspundă, într-o perioadă limitată, la mai multe întrebări pe tema Unirii Principatelor Române, iar la final, un juriu format din cadre didactice de specialitate au stabilit câștigătorii, în funcție de punctele obținute. Câștigătorii au primit diplome din partea organizatorilor.
 
Concursul a fost câștigat de către echipa clasei a XII-a E, clasamentul fiind urmat de către clasa a XI-a E, clasa a XI-a D și mențiune pentru clasa a XII-a D.
 

Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide