drapeaux-francais-marie-bengal

Ultimele noutăţi

FESTIVALUL NAȚIONAL ”BRAN MUSIC FEST” EDIȚIA I - 2014

Data .

În perioada 25-27 iulie 2014 Centrul Cultural Mioveni a participat la Festivalul Național de Muzică pop pentru copii și tineri ”Bran Music Fest”, ediția I. 


Au participat la festival copiii înscriși la cursurile de canto muzică ușoară Prof. Monaliza Zegheru și Prof. Gina Pavel. Acesta a fost structurat pe următoarele sectiuni:


interpretare, creație și videoclip.
În cadrul festivalului au fost obținute premii dar și trofee de către participanții din partea Centrului Cultural Mioveni:
1. Canto muzică ușoară, Prof. Monaliza Zegheru:
-         Trofeul la interpretare
în Limba română: Ștefania Vorovenci (grupă de vârstă 15-19 ani);
-         Premiul I la interpretare în Limbă străină: Ștefania Vorovenci (grupa de vârstă 15-19 ani);
-         Mențiune la interpretare în Limba română: Voicu Ștefania Mirabela (grupa de vârstă 12-14
ani);
2. Canto muzică ușoară, Prof. Gina Pavel:
-         Mențiune la interpretare în Limba străină: Pitoiu Gabriela (grupa de vârstă 12-14 ani)
-         Premiul special la interpretare în Limba română: Băltărețu Cerasela Andreea (grupa de vârstă 6-8
ani)

Elevii din Cumpăna, Constanța în tabără la Mioveni

Data .

image003

 

În perioada 20-26 iulie 2014 orașul Mioveni este gazda a 24 de elevi din clasele a II-a și a III-a din Comuna Cumpăna, județul Constanța.
În cele 7 zile în care s-a desfășurat tabăra de vară, elevii au avut ocazia să viziteze orașul Mioveni, Centrul Cultural, Catedrala Ortodoxă Sf. Apostoli Petru și Pavel, Bazinul de înot pentru copii și agrement, Muzeul Etnografic C.I Năstase, Muzeul Județean Argeș - Planetariu și Grădina Zoologică Pitești, Peștera Dâmbovicioara, Castelul Bran, Vila Florica și Muzeul Golești.
Miercuri, 22 iulie, în programul elevilor a fost inclusă și o seară festivă la Căminul Cultural Racovița unde au avut ocazia să întâlnească Ansamblul de mandoline Nova și trupa de teatru ”Clubul veseliei” ale Centrului Cultural Mioveni, acestea oferindu-le oaspeților un scurt program de divertisment.
Schimbul de experiență se desfășoară în baza unui parteneriat încheiat între Centrul Cultural Mioveni și Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Ulterior un grup de cursanți ai Centrului Cultural vor merge în județul Constanța. Parteneriatul are ca scop răsplătirea elevilor olimpici și cu rezultate deosebite la învățătură sau diverse activități sportive și culturale.

PARLAMENTARI, DIRECTORI ȘI PRIMARI S-AU ÎNTÂLNIT LA MIOVENI

Data .

image004

 

 

La iniţiativa Prefectului Mihai Oprescu, şedinţa lunară de Colegiu Prefectural a avut loc în orasul Mioveni, astazi, la orele 11.00 în Sala Dacia a Centrul Cultural Educativ.
Reuniunea de la Mioveni a redeschis seria acelor şedinte organizate în teritoriu, în ideea de a aduce administratia judetului mai aproape de administratiile locale şi de cetăteni.
Conducerea Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu a prezintat un raport pentru primul semestru al anului. De asemenea, a venit cu noutăți și conducerea Direcției pentru Sport și Tineret.
 
La ședința Colegiului Prefectural, pe lângă primarii localităților din Argeș și directorii serviciilor guvernamentale deconcentrate au participat și parlamentarii județului.

Ziua Frantei sarbatorita la Mioveni

Data .

06 ZIUA FRANTEI SARBATORITA LA MIOVENI000

 

Pentru al noualea an consecutiv, Uzina de Automobile Dacia sarbatoreste Ziua Frantei printr-un mega concert! Anul acesta pitesteanul CRBL, Alexandra Ungureanu si Crush au fost cei care au incins atmosfera. Organizatorii au pregatit numeroase surprize si pentru cei mici, iar noutatile au fost si ele prezente sambata seara cand a fost marcat evenimentul. 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu Tema ”Armata Română și Cultele”

Data .

Cu ocazia aniversării Zilei Arhivelor Militare și a 94 de ani de la înființarea CENTRULUI DE STUDII ȘI PĂSTRARE A ARHIVELOR MILITARE ISTORICE, Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Asociația Culturală ”Valeriu Florin Dobrinescu” organizează pe data de 25 iulie 2014, începând cu ora 09.30, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu Tema ”Armata Română și Cultele”, în sala de Conferință a Centrului Cultural Educativ.
Evenimentul va fi deschis prin cuvântul Comandantului Centrului de studii și păstrare a arhivelor militare istorice, Colonel Dr. Petrișor Florea.
În cadrul evenimentului va avea loc susținerea comunicărilor științifice ”Armata română și cultele” și conferința ”Valorificarea arhivelor pentru documentarea istoriei locale”.
Tot în cadrul sesiunii naționale de comunicări, începând cu ora 14.00, vor fi organizate lansări de carte precum”Istoricul navelor - școală Mircea. Nava-școală Mircea” și ”Albumul navei-școală ”Mircea”.

Sondaj de opinie

Asteptarile dumneavoastra de la Centrul Cultural pentru 2014?
 

Ziarul "Miovenii"

ziarmiovenii Descopera ultimele noutati publicate in ziarul Miovenii.

deschide

Ziarul "Ghidul Cetateanului"

ghidcetateanlogo Ultimul numar al ziarului "Ghidul Cetateanul".

deschide